Sedef Hastalığı Nedir?

İnsanlarda görülen cilt hastalıklarından birisi olan sedef hastalığı, vücudun birçok bölgesinde görülebilir. Sedef hastalığı insan derisinde keskin sınırlı kırmızı alanlar üzerine yerleşmiş parlak beyaz kepeklerle kendini gösteren cilt hastalığı olarak bilinir. Ciltte görünen kepek sedef rengine benzediği için toplum tarafından sedef hastalığı olarak isimlendirilmiştir. Sedef hastalığı ile ilgili yapılan incelemelerde hastalığın birçok sebebi olduğunu söylemek mümkündür.

Buna göre sedef bağışıklık sistemiyle ilişkili genetik hastalıktır. Psikolojik gerginlik ve sıkıntı hastalığın ortaya çıkışında önemli rol oynar. Sedef hastalığı 3 aylık dönemden başlar. 74-75 yaşına kadar devam eder. Hastalığın en çok görüldüğü yaş aralığı ise 15-35 yaş olmuştur. Sedef hastalığın insanların iç organlarına ya da fonksiyonlarına zarar vermez. Ancak çoğunluk olarak görsel bir hastalık olduğu için kişiyi psikolojik olarak rahatsız eder.

Sedef Hastalığının Nedenleri Nelerdir

Hastalığın çıkışını yenileyen etkenler ise enfeksiyon hastalıkları, kullanılan bazı ilaçlar, kaşınma, kesikler, yanıklar, aşırı güneşlenme, aşırı soğuklar, sedef hastalığın çıkışını etkileyen unsurlardır. Sedef hastalığı ile ilgili sorun yaşayan insanlar hastalıklarını belirtileri ve tedavileri konusunda dermatoloji uzmanlarına kesinlikle gidilmelidir. Sedef tedavisi ile ilgili bazı insanlar şifalı olduğu ifade edilen kaplıcalara giderler.

Sedef hastalığı için en çok tercih edilen kaplıcalar İsrail’de Lut Gölü, ülkemizde ise Kangal Balıklı kaplıcası bu tip alanlar için en bilinen sedef hastalığı yerleridir. Sedef hastalığı ilgili net olan tek şey hastalığının nedeninin kesin olarak bilinmemesidir.

Yanıtla

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.