Çamaşır Makinesinde Kireçlenme Nasıl Önlenir?

Neredeyse su ile temasta bulunan her cihazda ciddi sorunlara yol açabilen kireçlenme özellikle ısıtıcı ekipmanların tahrip olmasına ve/veya işlevini yitirmesine yol açıyor. Genel olarak kısa sürede belirti göstermeyen bu problemde ilk belirti sıklıkla ısıtıcı kısımda ortaya çıkar. Etkin bir şekilde çalışan ekipmanların yüzeyini kaplayarak randımanı oldukça düşüren kireçlenme sorunu temelde musluk suyundaki minerallerden kaynaklanır. Minerallerin sıcak yüzeylere tutunma meylinden ötürü yalnızca ısıtıcı yüzeylerde değil suyla temas eden her yüzeyde bu risk söz konusu olabilir.

Dikkate alınmadığında bu tip kireçlenme problemleri, çamaşırların yeterince iyi temizlenememesine, yüksek sesle çalışmasına, makinede geç ısınma ve dolayısıyla enerji kaybına yol açar.

Kireçleme Önleyici Ürünlerin Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çamaşır ve bulaşık makinelerinde çokça yaşanan kireçlenme sorununun giderilmesi için endüstriyel anlamda geliştirilen birçok ürün vardır. Ancak bu tarz bir kireç önleyici kullanmadan önce bulaşık veya çamaşır makinesinde kullanıma uygun olup olmadığı ve makinaya giden suyun sertlik, mineral gibi değerlerinin bilinmesi kireç önleyici kullanımına ihtiyaç olup olmadığına dair sağlıklı fikirler elde edilmesinde yardımcı olur.

Klasik kireç önleyici ürünler suyun ne denli kireçli olduğuna bağlı olarak ya 2 – 3 yıkamada 1 defa ya da her yıkamada olmak üzere kullanıldığında makinenin kireç tutmasına engel olur. Bazı televizyon programlarında ya da bloglarda sirke kullanımına dair öneriler bulunuyor ancak bu uygulama sirkenin keskinliğinden ötürü aşındırıcı olabileceğinden ötürü teknik servise danışılmadan kullanılmamalıdır.

Yanıtla

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.